Siz blogja

Még nem tudom, hogy miről fog szólni a blogom. Majd menet közben kiderül és jól ápdételem ezt itt. Valszeg a számomra fontos dolgokat fogom itt közzétenni. Pl. mi öröm/szívás/egyéb történt éppen velem. Hogy mennyire lesz aktív még nem tudom, majd kiderül. :)

Utolsó kommentek

  • siz: Szerintem egy ilyenem nekem is van valahol, de az valami házilag utángyártott csoda, háza sincs, m... (2012.08.13. 21:37) EPROM írás
  • siz: Az EPROM törlő akkor került 3488Ft-omba, amikor ezt a posztot írtam. (Fixáras volt, 7$+10$ posta).... (2012.08.13. 21:35) EPROM írás
  • leonsio: Vettem én is egy eprom égetőt, de ezzel így nem sokra megyek. kepfeltoltes.hu/120812/c64eprom_www... (2012.08.12. 17:56) EPROM írás
  • ColT: Grat! Rég láttam ilyet, anno 80-as években igen gyakran írt apám eprom-ot, na persze nem saját cuc... (2011.03.02. 12:06) EPROM írás
  • Gozo67: Jobbulást Nikinek! (2011.02.05. 17:48) Niki térde
  • Utolsó 20

Címkék

3com (1) amiga (3) amiga 1200 (1) amiga 600 (3) apeh (1) atari (1) autó (7) baleset (1) bank (1) beleönt (1) benzinkutas lehúzós (1) beteg (1) bicikli (1) billentyűzet (1) black screen of death (1) blog (4) bmw (1) bölcsességfog (1) britney spears (1) búcsú (1) bug (3) bugzilla (1) busz (1) c128 (1) canon mx350 (2) canon powershot s2 (3) carbonex kc (6) castle (1) cd galaxis (1) chambery (1) commodore (9) család (1) danubius rádió (1) debian (2) digikábel (4) dragon age origins (3) dvd (1) ea (1) eclipse (3) edigital (2) eprom (1) ethernet (1) fejlesztés (1) fényképező (3) fiesta (2) film (1) firefly (1) firefox (1) focus (40) formula 1 (9) fotó (1) game (1) gmail (1) grundfos kupa (1) győri audi eto (3) heroes (2) hiba (10) hitel (2) (4) htc p3600 (2) hűtőgép (1) ie8 (1) igo (1) internet (2) izzócsere (2) játék (2) java (8) javítás (2) karvina (1) katy perry (1) kép (1) kézilabda (10) kimi (3) kórház (1) közlekedés (6) laptop (2) lara (1) lassított felvétel (1) lemgo (1) letöltés (4) liferay (2) linux (1) lol (23) lovegun (3) lucky (12) lúzer vagyok (1) m1 (1) magyar válogatott (1) meglepetés (1) megoldás (2) mkb veszprém (1) mobil (11) motor (8) mozi (1) nathan fillion (1) niki (6) női (1) nokia 5800 (9) nyaralás (2) osram (1) ovi maps (1) pannon kupa (1) pc (5) pcmcia (1) pick szeged (3) plus4 (1) quake live (1) ram (1) serenity (1) silkeborg (1) sláger rádió (1) sorozat (2) space cowboy (1) spring (1) steam (1) stílus (1) subversion (2) support (1) szakdolgozat (4) sze (22) szép nap (1) szívás (29) tanusítvány (1) taxi (1) template (2) totalcar (1) trinity (1) tűz (1) twitter (1) ubuntu (1) vanda (9) vásárlás (1) video (6) vista (1) víz (1) webes (1) windows (1) wm6 (1) wow (1) xircom (1) zaton (1) zene (2) Címkefelhő

Mobiltelefonok/gratuláció/egyebek

2009.07.09. 08:22 | siz | 2 komment

Eredetileg ez egy Trinity hekkelésről szóló post lett volna, de - miután láttam, hogy milyen baromi rég írtam - rájöttem, hogy más is fog belekerülni, mert külön postokra lusta vagyok. :)

Sorrendben: Vanda köszöni jól van, péntek este mentek be a kórházba és kedden délután jöhettek haza. Következő kedden kellett kiszedni a varratokat a kezéből, mostmár szépen gyógyulnak a vágások, azóta már úszni is volt egyszer.

Aztán hatalmas gratuláció azoknak, akik - velem ellentétben - rengeteg energiát, időt és minden mást beleölve elkészítették és leadták a szakdolgozatukat, valamint sikeresen le is államvizsgáztak. Külön kiemelném itt (szintén idősorrendben :) ) Józsit és GoZot. Nekik ezúton is gratulálok!!!!!!

Időrendben a következő Niki másfél évtizedes születésnapja volt kedden, amit kicsit előrehozva a múlt hétvégén ünnepeltünk. Neki is gratula. :)

És most a mobilokról.

Az 5800-val történtek érdekességek mostanában. Pl. kijött rá végre a T-Mobile-os 21.0.0.25-ös szoft. Viszont amióta feltelepítettem nem tud szinkronizálni a Nokia Photos a telefonnal. :( Nem tudom, hogy a telefon vagy a Nokia Photos a szar, mert egyszerre frissítettem mindkettőt. :( Sokszori újratelepítés sem oldotta meg, neten sem sokat találtam erről. :( Meg egyszer ki is fagyott a telefon: mostanában a kocsiban erről hallgatok zenét (van egy 3,5-es jack bemenet a kocsiban, arra rákötöm és úgy hallgatom. Na ezt beállítottam vonalkimenetnek, majd feltettem a Bluetooth-os headset-et, hangtárcsáztam vele és ettől megfagyott. Mónit hívtam, ő utána azt mondta, hogy ő hallott engem, csak én nem tudtam semmit csinálni a telefonnal. Akku ki-be segített rajta. Bár ebből elég macerás kiszedni az akksit, mert nagyon szorul. Régebbi szoftverrel egyébként ez is működött. :O Viszont az új dícséretére szolgáljon, hogy ebben viszont már lehet több karakterből álló betűkre (pl. Sz, Cs) keresni a névjegyzék keresőjében. Ékezetekre még nem, de ne legyünk telhetetlenek. Köszi az infót Sanyának. :) Ja, a régi szoftverben - lehet, hogy már írtam - úgy működött a kereső, hogy felismerte a többkarakteres betűket, de nem ajánlotta fel a keresésnél. Ezért ha beütöttem az S-t, akkor az Sz-t tartalmazókat már kiszűrte, nem tudtam kiválasztani. :(

És végre a Trinity-ről. Már látom, hogy ez egy rohadt hosszú írás lesz. Vagyis már most is az. :)

Az történt, hogy nekem a Trinity a céges telefonom, de maga a készülék (némi plusz munka fejében) az enyém. Viszont a SIM-kártya (Pannon-os) a régi cégemé, akiknek már nem is dolgozom igazából. Egy "kicsit" most megugrott (kb. 10-szeresére :) ) a telefonszámlám, amin a pénzügy egyből izgulni kezdett, úgyhogy úgy döntöttem, hogy a SIM-kártyát visszaadom. Viszont azt sem akarom, hogy az új ügyfelek a privát telefonomon hívjanak, ezért (ha nem kapok céges kártyát), akkor inkább veszek bele egy feltöltőset. De akkor már nem Pannonost, mert minden másom meg a T-Mobile-nál van.

Ennek apropóján úgy döntöttem, hogy kártyafüggetleníteni kell a Trinityt, meg ha már ott vagyok, akkor lehetne rá valami frissebb szoftvert is tölteni. (Hivatalosan csak WM5 van rá). Na ezzel töltöttem az időmet tegnap este fél nyolc és éjfél között. :S

A legfontosabb tapasztalat, hogy ha valahol egy step-by-step leírást talál az ember, akkor érdemes azon tényleg végigmenni. :) Nyilván én nem ezt tettem. :)

Szóval elsőnek kerestem a neten a dolgokat hozzá (ROM-ok, utility-k, stb.). Ez is sok idő volt.

A legjobb források, amelyeket találtam: XDA-Developers.com - Trinity és a magyar Trinity oldal. Illetve egy step-by-step leírás (a sokadik) ezen a blogon.

Én az XDA-Developersnél található Vista-hoz való ROMUpdateUtility-t használtam (3.13.3.2-es verzió). Próbáltam rá HardSPL-t tölteni, az valamiért nem sikerült - lehet, hogy az elején még bénáztam. Utána rátoltam a magyar oldalon található magyar nyelvű WM6-ot, ez csont nélkül felment. Király. Itt már büszke voltam magamra (ez este 10-kor volt már). Eztán a SIM-unlock-ot felmásoltam. Elindítás után kiválasztottam, hogy SIM és CID lock-ot is szedjen le. Végigment - jó lassan - aztán újraindítottam, T-Mobile-os SIM be és nem megy. :( Mégegyszer. Ugyanaz. Frissítés keresése az unlock-hoz. Nincs. Leírás elolvas mégegyszer. Kiderült, hogy egy patch-elt Radio ROM-ot kellett volna rátölteni ahhoz, hogy ez menjen - na ez kimaradt. Rátöltöttem, SIM unlock, végigmegy, kikapcsol, próba, műxik, örülés. 11 óra. Ja, persze minden ROM upgrade után full telefon-reset van, tehát újra be kell állítani mindent. :(

Ja, természetesen az elején lementettem mindent a telefonról, a HTC Data Backup segítségével - azóta visszatölteni még nem próbáltam. ;)

Próbálgattam a telefont, iGO 8 kártya be, telepít, fasza. GPS-t viszont nem látja. :( Vissza XDA-Developers-re, megkerestem a legfrissebb Radio ROM-ot. Letölt, feltölt, telefon újra bekonfigurál, iGO be (ja, természetesen minden update-nél SIM kártya és SD kártya ki). iGO telepít, GPS-t egyből látja. T-Mobile-os SIM: megy. Pannonos SIM: megy. Királyság. :)

23:30. :(

iGO-n útvonaltervezés, telefon ki az ablakba, amíg műholdat fog. Műxik. :) Ma reggel útközben is benyomtam a GPS-t, hogy működik-e rendesen. De eddig úgy tűnik, hogy igen. :)

Ja, és király HTC alkalmazásokkal ellátott a ROM, szép a megjelenése is, eddig nagyon tetszik. :)

Címkék: mobil niki trinity wm6 vanda sze nokia 5800 htc p3600

A bejegyzés trackback címe:

https://siz512.blog.hu/api/trackback/id/tr101235709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

speedsly 2009.10.10. 14:29:50

Hello!

Nekem is n5800-am van, de vmiért nem tudom rátelepíteni az igo8.3-t, tudnál nekem segíteni ebben?

Előre is köszönöm!

Speedsly

siz · http://siz.hu 2009.10.11. 10:01:38

Szia!

Tudtommal az iGo 8.x kizárólag Windows Mobile-t futtató készülékeken fut (pl. PDA-k). Ezen kívül van egy iPhone-os változata is. Máson nem megy.

5800-n használhatod a Nokia Maps-et (ami alapból rajta van), de ott a hangnavigációhoz kell licensz. Vagy használhatod a Google Maps-et is, ahhoz viszont adatforgalom kell. Hangnavigáció ezen egyáltalán nincs.
süti beállítások módosítása